//super awesome !
sweet owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

hello peeps ! welcome to super awesome. :D


Bigfoots!

I want to talk


Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Zeyya Eriesya
Others:   


rokok

Suatu hari di Sebuah daerah di Negeri Johor, nini, Aina ngan Sarah lepak dengan sekumpulan lelaki, geng-geng boyfriend Aina. Time lepak kat kedai mamak ni, order dah sampai dah ni, dah siap minum, tiba-tiba ada budak lelaki ni ajak pindah tempat. Sebab nini dah duduk dan start minum jadi malas nak pindah tempat, maka nini dengan tak de perasaannya kata macam ni,


"Lelaki tak boleh makan beralih tempat, nanti tak kahwin."


Diam, semua pandang nini sekejap.


"Mana ada...Nanti kami dapat banyak bini lah!" Jawap sorang budak lelaki.


"Ha ah, betul, lelaki makan beralih nanti tak de bini. Kalau perempuan plak nanti banyak laki." Balas nini.


Teros ubah topik. Tak jadi pindah tempat. Dem!Lelaki ~..~"


Lelaki kat sekeliling nini, majoriti merokok. Kononnya merokok ni lambang kejantanan. Baru nampak macho. Jadi, bila ada kawan lelaki tak merokok, nini akan rasa janggal dan akan tanya kenapa dorang tak merokok. Dalam banyak-banyak jawapan, nini suka jawapan sorang mamat ni.


"Biar lah orang kata tak jantan skalipun, aku tak kisah! Aku takut mandol dowh! Mandol tu lagi lah tak jantan."


Tiba-tiba kepala nakal nini terfikir sesuatu,



Agak-agaknye, kalau kerajaan buat iklan macam ni, korang sanggup merokok tak? :P

nini pernah kemukakan fakta tu kat sorang lelaki berusia yang ada 10 orang anak.

"Aku merokok dari zaman muda-mudi, anak 10 jugak."

-Diam sekejap nini. Ish. Tak nak kalah-

"Merokok tu haram pak cik. Memudaratkan.. Sama hukum dengan pak cik makan babi dengan minum arak."

Teros diam. Dalam hati dok berkira-kira nak carik fatwa rokok tu halal lah tu ~..~"

Labels: