//super awesome !
sweet owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

hello peeps ! welcome to super awesome. :D


Bigfoots!

I want to talk


Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Zeyya Eriesya
Others:   


sunyinya lelaki tanpa wanita

Bezanya antara ibu zaman dulu dengan ibu zaman sekarang..... Ibu sekarang tidak mencubit atau memiat telinga anak-anak. Itu mungkin one of the reason why anak-anak tak berapa takut and at the times, hanya memekakkan telinga setiap kali ibu memberi "ceramah percuma". Mungkin anak-anak tak terasa kehilangan or boleh jadi melompat keriangan bila ibu takde kat rumah (for instance if she's gone for a short holiday).Budak-budak sekarang ramai kawan, banyak caranya mereka mengisi waktu. They will go for movies,clubbing, or most to most lepak kat happening places....

As for me is different, if my Wife is not at home, rumah boleh jadik porak peranda. Memang true, jika isteri ada dirumah, kepala selalu pening. Pantang kalau isteri ada katrumah and i'm off duty, sure at times boleh membuat
kepala berserabut. kalau wife takde kat rumag, alangkah tenteramnya hidup ini. Boleh buat apa kita suka. Boleh belengkar kat depan TV tanpa sebarang gangguan mental dan fizikal. Pendek kata, FreeeeDoMmmmmm lah!!!! But

Hairanbin Ajaib, when dia betul-betul pergi meaning "She's Gone", aku pulak terasa separuh mati. Sehari dua memanglah shioookkkk giler... no once shouting from the kitchen for help, no one to komen this and that, no one to
criticise. bebel sana bebel sini... Everything will be smooth.... Boleh keluar minum ngan member kat kedai mamak berjam-jam lamanya, boleh ajak kawan datang rumah lepak-lepak, dan pendek kata Best !!!!!!!!!!! Tapi, masuk hari ketiga, i felt something is missing.

Lebih-lebih lagi bila tuala mandi dah berbau "Asssshhhhemmmmmmm", tak tahu mana nak carik yang baru. Colgate gigi dah abis, tak tahu kat mana dia stock up. Air suam dah abis, malas nak boil..... kena plak kat rumah memang tak de mineral water...... Masuk hari ke-4, rindu mula terasa. Eventhough kat office, ramai yan cun melecun, wajahnya yang dah ditatap sejak tarikh bernikah itu juga yang mengetuk pintu hati. Memanglah dia tak se-cun SITI
NURHALIZA but the smile yang ikhlas, forever melekat kat hati and sukar ada pengganti...... Tu yang tak leh nak pasang dua tu.......

Apabila rindu mencengkam, semuanya jadi tak tentu arah. Tengok Tv citer best pun jadik tak best. Nasi bunkus faberite jadi tak faberite. Makan kat 5 star hotel jadik rasa macam makan kat kedai AA. Pun hari-hari menatap muka member yang sama pun boleh jadik boring jugak.... Lebih-lebih lagi bila laundry basket dah makin bertimbun ngan baju kotor, fresh seluar dalam pun dah abis untuk dipakai. Toilet dah mula licin berdaki....lantai dah berbelak, tak dimop... Every nite, very the lonely, baring atas katil nengok ceiling blindly, bila lonely gini, baru lah rasa benar kesepian.

Jangan kata sebulan atau setahu... belum seminggu isteri takde kat rumah,aku dah terasa separuh pengsan, Bila bersendirian begini, dan terasa malam begitu dingin,barulah kita sedar betapa pentingnya seorang wanita yang bernama Isteri.......................

So guys out there.... jangan buli isteri kita. Kalau boleh, tolong dia buat kerja rumah.Bukan dok depan TV every weekend baca paper. Apa ingat dorang ni sumer kuli ke?! Maid ke?! Kan dia tu bini kita, best fren kita, sweetheart kita.... Ingat duit hantaran yang kita kasik dia masa nikah dulu cukup ke nak bayar gaji dia seumur hidup???!!!

And furthermore, kan sama2 keja carik rezeki, sama jugak lah buat kerja rumah.Kadang2 bila poket kita sesak, tak ingat ker dialah orang yang paling terdekat kita nak kenyeng-kenyeng duit....Tak kesian kern nengok bini kita. dah la satu hari keje kat office, balik dah ler kena drive sendiri,nak ambil anak lagi, layan karenah anak, buat kerja rumah lagi... Penat tau!!!

Tidur plak tak lena,Kena yang ada anak kecik.. kena bangun time anak nangis nak nyusu lagi, pas tu kena bangun awal plak... Kalau akulah diberi peluang jadik seorang wanita.... tak rela !!!! Aku tak sanggup!!!!!! Separuh haripun boleh pengsan tau...... So to all mums and wives out there... life will be meaningless without you mothers..

For those lelaki jangan sampai menyesal kemudian hari.....Mungkin hari ni kita balik dia ada, entah esok lusa dia tak balik terus........ Adakalanya senyap seorang wanita itu tersimpan seribu kekecewaan..berhati-hatilah wahai Lelaki...............ingatlah...ok .. laugh.gif