//super awesome !
sweet owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

hello peeps ! welcome to super awesome. :D


Bigfoots!

I want to talk


Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Zeyya Eriesya
Others:   


blockquote

assalamualaikum.. hari niyh CIK ATIKAH requests tuto macam mana nak buad blockquote yang boleh ada effect bila di sentuh cursor. tau tak apa dia tu? kalau nak tau cuba halakan cursor korang kat kotak bawah ni..

INI CONTOH BLOCKQUOTE

dah tahu? jom kita ramai-ramai buad tuto niyh key.. but sebelum korang buad tuto ni hanya berhasil untuk template MINIMA saja. kalau nak juga korang kena ubah blog korang ke minima blog lah okeyh..

1st

Dashboard > Design > Edit HTML > tick expand widget template

then tkan ctrl + F serentak, cari code 

.post blockquote {

dah jumpa? okeyh sekarang copy code niyh then pastekan kat bawah code .post blockquote {

background:url(LETAK URL CODE)
padding:5px;
Border:2px solid #00000;
colour:#FFFFFF}
blockquote:hover{
background: url(LETAK URL CODE) repeat right bottom ;
border:2px solid #000000;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
}




PERHATIAN!!

PINK - LETAK BACKGROUND YANG PERTAMA
UNGU - LETAK BACKGROUND YANG KEDUA (niyh yang bila kita sentuh cursor dia tukar)
MERAH - MACAM BIASA BOLEH TUKAR IKUT SUKA HATI.