//super awesome !
sweet owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

hello peeps ! welcome to super awesome. :D


Bigfoots!

I want to talk


Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Zeyya Eriesya
Others:   


YOU MAKE ME SMILE PART 1




Kesemua pelajar-pelajar di charm school mula bersurai dari aktiviti social masing-masing apabila loceng menandakan sesi pembelajaran bermula kedengaran. Danny yang berada diatas bumbung sekolah itu mengeliat. Dengan langkah malas danny menuju kearah pintu tangga namun sebaik sahaja tangannya mahu mencapai tombol pintu tiba-tiba pintu tersebut dibuka dari dalam dan akibatnya.. bum!! 
Danny jatuh terlentang kebelakang akibat hentakan pintu itu. Pada pandangan matanya kini hanya kelihatan bintang-bintang yang  tersenyum kearahnya.
“oh my God!! Siapa tu?” soal jullite. Dia mendekati lelaki yang terbaring dihadapannya itu. 
“hello.. are you okay?” soal jullite sambil menggoyang-goyangkan tangannya dihadapan lelaki tersebut. dia pelik. Lelaki itu membuka matanya seluas yang mungkin bagai ternampak hantu tapi tidak menyahut bila dipanggil.
“excuse me.. are you okay or not?” soal jullite lagi. Kali ini dia menggoncang-goncangkan sekali tubuh lelaki itu. Danny mengerlip-ngelipkan matanya memandang kearah gadis cantik dihadapannya. Ehh? Aku ada dekat syurga ke? Danny merenung kearah gadis dihadapannya itu.
Err.. mamat ni betul ke tak? Seram betul aku.. main tenung-tenung anak orang pulak.. aku cucuk mata dia karang! tadi diam macam patung but now nak tenung aku macam nak telan.. ahh! Lantaklah.. baik aku blah cepat.
“err.. I’m so sorry..” jullite meminta maaf.
“for what?” soal danny keliru.
“ehh.. err.. sebab awak terhantuk masa saya bukak pintu tadi.” Jelas jullite. Hilang ingatan ke mamat ni? Danny diam. Dahinya berkerut bagai memikirkan sesuatu. Beberapa minit kemudian Daniel merenung tajam kearah jullite sambil bangkit berdiri secara mendadak.
“ohh.. so kaulah yang tolak pintu tu? weii! Kau tahu tak sakit kepala aku ni?” marah danny. Jullite terkejut. Ehh.. ehh.. mamat ni.. nak salahkan aku pulak.. kau pun salahlah ngok!
“excuse me! For your information.. ni bukan salah saya sorang saja! Awak pun tak berhati-hati! Dah tahu pintu tu memang akan dibuka kearah awak tapi kenapa awak berdiri dekat depan-depan pintu tu!” jerkah jullite. Ehh.. ehh.. minah sorang ni.. aku cepuk muka dia nanti.. ini port aku tau! Selama ni tak ada orang yang berani nak datang sini! Kau je yang menyibuk kat tempat aku.
“excuse me! For your information.. ini tempat aku!” ajuk danny meniru cara percakapan jullite.
“hey! Ni sekolah adik-beradik tiri awak ke untuk awak tetapkan tempat ni untuk awak sorang saja?” soal jullite kasar. Amboit.. bukan main sopan lagi bahasa kau? Tak boleh jadi ni.
“hey minah.. dah berapa tahun kau sekolah kat sini sampai kau tak kenal siapa aku ni?” soal danny bongkak.
“saya baru pindah kat sini.. so.. ‘apa benda’ awak ni sampai nak semua orang kenal awak?” jullite menyindir.
“huhh.. budak baru.. tapi dah berani nak lawan aku..” cemuh danny.
“hello? Siapa awak untuk saya takut dengan awak?” jullite menjeling. Danny tersenyum sinis.
“I’m a prince of charm school.. Daniel Randy..” dengan bangganya danny memperkenalkan dirinya pada jullite. Jullite membuat muka bosannya.
“so what?” soal jullite bagai memandang rendah pada takhta milik danny. Danny membeliakkan matanya.
“are you kidding me?” danny menunding jari tepat dihadapan batang hidung jullite. Jullite membelakangkan sedikit wajahnya menjauhi jari telunjuk danny.
“errgghh!! Whatever..” balas jullite sambil menepis tangan danny. “saya tak ada masa nak layan awak..” jullite berlalu kearah pintu. Danny bercekak pinggang memandang pintu yang sudah memakan bayang gadis tadi. Beraninya minah tu.. dia tak kenal lagi siapa aku.. siap kau minah.. jangan ingat aku akan lepaskan kau.. lepas ni aku akan cari kau..
Sebaik sahaja danny teringat akalnya memuji kecantikan gadis itu semasa dia separuh sedar membuatkan danny meremang bulu romanya. Chait! Cantik mangkuk tandas lagi!


 : : SAY - SORRY KALAU ADA TERSALAH BAHASA.