//super awesome !
sweet owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

hello peeps ! welcome to super awesome. :D


Bigfoots!

I want to talk


Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Zeyya Eriesya
Others:   


YOU MAKE ME SMILE PART 4



“danny!” jerit jullite geram.
“ehe.. no no no no.. not danny.. but master..”ujar danny sambil tersenyum.
“master kepala lutut kau! Aku nak baliklah!” marah jullite. Marahnya pada danny kerana menyuruh empat orang pelajar lelaki mengheretnya ke dewan masih belum surut ditambahkan lagi dengan arahan yang tak masuk akal. Direnungnya danny yang duduk bersilang panggung dikerusi yang berada di atas pentas sedangkan dia dipaksanya duduk di lantai! 
“kau tak boleh balik tanpa kebenaran aku..” kata danny.
“huh! Aku tak nak ikut arahan kau!” balas jullite sambil mengeluarkan i-pad pink dari pocket skirtnya. Baru sahaja jullite hendak mendail tiba-tiba i-padnya dirampas oleh pelajar lelaki yang berada di sisinya sejak dari mula tadi.
“give me back!” jullite terloncat-loncat mahu mengambil kembali i-pad kesayangannya dari pelajar yang berkaca mata itu. “hye! Who are you?! How dare you do this to me?!” jullite merenung tajam kedalam mata pelajar berkaca mata itu.
“I beg your pardon.. saya cuma jalankan tugas saya..” balas pelajar berkaca mata itu tenang.
“geez!! Whatever! Just what do you want, danny!” jullite menoleh kearah danny yang tersenyum melihat kelakuannya.
“my , what an impatient guest we have.. akukan dah beritahu kau tadi.. aku takkan senang-senang lepaskan kau.. kau tak pernah belajar ke betapa pentingnya muka bagi seorang model? kau kan girl.. so bersopanlah sikit..” nasihat danny. Ehh.. suci lagi hati dia nak nagging dekat aku?
“what are you? My mom? Hehh.. sorry because disappointed you.. but  I already have one and stop nagging around!” jerkah jullite. Danny memandang jullite dari atas hingga ke bawah. Seumur hidupnya tidak pernah lagi seorang gadis berani melawan kata-katanya. Hanya gadis bernama mary Christmas ni sahaja yang berani melawan dan tidak tertarik langsung dengan ketampanan dirinya. Interesting! 
“hoi mary Christmas!” panggil danny.
“mary jullite lah bengong!” marah jullite. Danny terdiam.
“ahh.. whatever.. so.. untuk permulaan kerja engkau.. aku nak kau kumpulkan semua bola keranjang ni..” arah danny.
“huh?! Tak nak!” jullite memandang kearah lain. Benci!
“kalau kau tak nak that mean kau pilih nak stay kat sinilah.. tak nak balik?” soal danny.
“hah? Apa kau merepek ni mat? Orang sewel macam kau je kot nak stay kat sekolah ni..” balas jullite. “hey! Give me back my phone! Aku nak call driver aku!” kata jullite kepada lelaki berkaca mata.
“aku tak kan benarkan kau balik selagi kau tak ikut arahan aku..” beritahu danny.
“danny! Aku tak nak bermusuh dengan kau and aku penat hari ni.. so.. lepaskan aku balik..” ujar jullite.
“nope.” Jullite mengeluh lalu mencampakkan beg sandangnya dan membuka blezernya. Dengan hanya berkemeja putih dan berskirt mini kotak-kotak, jullite berlari kearah bola-bola yang bersepah. Bola sudah berada ditangan. Jullite menoleh ke kiri dan kanan. Mana pergi bakul ni? Tiba-tiba matanya terarah kearah pentas. 
Geezz! Saja nak kenakan aku kan? Jullite menjeling kearah danny yang sedang tersengih. Jullite memandang bakul yang berada di sisi danny untuk mencari jarak yang sesuai. Bola diangkat , kaki dibengkokkan dan shuuu.. bum! Yeah! Goal! Jullite terloncat-loncat riang. Huh.. kau ingat model tak active sport macam kau ke? Danny terkejut. Fuhh.. aku ingat dia nak baling kat aku..

Setelah 15 biji bola selamat digoalkan kedalam bakul kini hanya tinggal sebiji lagi. Jullite berjalan perlahan-lahan kearah beg dan blazernya. Otaknya sedang merancang strategi untuk melepaskan diri. Sekali lagi jullite mengangkat bola dan mengfokuskan kearah sasarannya. Nafas ditarik ketat-ketat dan hembus. Tiga , dua… satu! Shuu… bam! Jullite cepat-cepat mengambil barang-barangnya dan segera melarikan diri. Yeah!! Aku bebas! Kekekeke…
“adoi!”jerit danny. Sekali lagi muka danny menjadi mangsa keganasan mary Christmas. Keempat-empat pelajar yang menjadi bodyguard danny dengan segera berlari mendapatkan tuan muda mereka. “kurang ajar kau mary Christmas! Datang sini balik!” amuk danny bagai terkena hysteria. Jullite yang sudah sampai dipintu utama ketawa terkekeh-kekeh. Bangang! Kau nak bully aku pun carilah ‘kerja’ yang tak bagi risiko kat kau kot.. kan kau jugak yang susah.. muaahahaha..
Sesampai sahaja gate sekolah baru jullite tersedar bahawa i-pad kesayangannya kini berada ditangan lelaki berkaca mata. “Ahh! macam mana nak balik ni?” jullite menoleh kekiri dan kanan. Naik taxi? Tapi ada ke taxi lalu kat sini? Ahh! baik aku jalan dulu takut si mamat biul tu kejar aku ke kot.. diselekoh tempat pejalan kaki jullite ternampak pondok public phone. Yes! Dengan segera dan pantasnya jullite berlari mendapatkan pondok tersebut. okay, first masukkan syiling.. then dail and wait… clack.
“hah.. hello..” sapa jullite.
“yes.. hello.. who is this?” soal si penerima.
“ohh.. it’s me.. Julie..” balas jullite.
“oh.. young lady.. pardon me..”
“tolong beritahu david untuk ambil saya sekarang jugak di selekoh sekolah..” arah jullite.
“yes my lady..”