//super awesome !
sweet owner

Navigation : touch hover image



Diaries Owner Linkies Stuff

hello peeps ! welcome to super awesome. :D


Bigfoots!

I want to talk


Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Zeyya Eriesya
Others:   


YOU MAKE ME SMILE PART 5


“arrggghh!! Penatnya! Ni semua sebab devil tu punya pasal! Dahlah hari ni first day aku kat sekolah tu.. and then dia carik pasal dengan aku? Oh my god! Aku tak tau macam mana hidup aku lepas ni! Kalau dia tak menyusahkan hidup aku tak boleh ke?” bebel jullite. Dia berulang-alik di dalam kamarnya sambil mendongak keatas cuba untuk menenangkan diri. “just calm down.. calm down.. calm down..”
Perlahan-lahan jullite melelapkan matanya.

Jullite berlari kearah belakang bilik kesihatan. Dia menoleh kerkiri dan kanan untuk memastikan danny dan kuncu-kuncunya tidak menjejakinya. Phew.. 
“mary Christmas!”panggil danny serentak membuka tingkap bilik kesihatan menyebabkan Jullite yang berada disitu dengan serta merta dan spontannya jugak duduk mencangkung diluar tingkap  untuk menggelak dari dicekup. Nafas ditahan sambil mendepangkan tangan.
“ehh? Kat sini pun tak ada jugak? But I could have sworn I smelled her..” ujar danny sendiri sambil menghidu-hidu dikawasan itu.. Damn! Is he a dog?! Bentak jullite.
“nevermind.. brant! Cari dia sampai dapat!” arah danny kepada kuncu-kuncunya sambil melangkah meninggalkan bilik kesihatan. Jullite mengeluh. 
Dua jam yang lalu. 
Sebaik sahaja jullite keluar dari MPV yang dipandu oleh pemandu peribadinya , matanya terus terarah pada danny dan kuncu-kuncunya yang berada di bawah pokok renang di pintu gate. Gulp. Sudah dapat mengagak motif danny dan kuncu-kuncunya berkumpul disitu. 
“err.. david.. temankan saya masuk dalam..” arah jullite.
“ehh.. ahh.. okay..” balas david tanpa berkompromi. David mengekori jullite dari belakang.
“david…” panggil jullite.
“yes..” jullite menjeling kearah danny dan kuncu-kuncunya yang sedang memerhatikannya.
“lepas saya lari.. awak boleh balik…” beritahu jullite. David kebingungan.
“just do what I said..” sambung jullite apabila terlihat riak bingung di wajah david.
“yes my lady…” akur david. Selepas memastikan danny masih tidak berganjak dari tempat duduknya jullite mengambil peluang memikirkan kearah mana yang akan ditujunya nanti. Nafas di tarik sedalam-dalam yang mungkin dan dushh...
“bye-bye my lady…” lambai david.
 Danny terkejut. Ehh.. ehh.. kenapa kau lari?
“ehh… kejar minah tu cepat!” arah danny kalut kepada kuncu-kuncunya.
“yes young master..” keempat-empat pelajar itu berlari mengejar jullite. 
Jullite berlari-lari kearah belakang bangunan tempat dimana jarang pelajar dan guru lalui.


Ding dong. Jullite memandang keatas. Okay.. dah bunyi loceng. Mesti mamat sewel tu dah berambus pergi kelas. Jullite memandang kekiri dan kanan untuk memastikan keadaan selamat. Baru sahaja jullite mahu melangkah tiba-tiba sesuatu yang besar jatuh dari pokok rendang dibelakangnya. 
“Ehh? What that?” Jullite tertanya-tanya dari mana datangnya bunyi gedebum itu. “Hurmm.. whatever..” jullite mengangkat bahu dan berlalu pergi. 
Mata david berpinar-pinar akibat hentakan yang kuat ketika dia terjatuh dari pokok dimana tempat dia mengintip jullite. Gosh! Itulah hukumannya jika memungkari arahan lady jullite! Pada mulanya dia mahu pulang selepas jullite berlari seperti yang diarahkan tapi tindakan jullite yang pelik itu menyebabkan david mengikutinya.